23 April 2010

Ανοιχτή επιστολή προς κ. Παπανδρέου

Αγαπητέ κύριε Παπανδρέου,
παρακολουθούμε με αγωνία τις κινήσεις που κάνετε ως προς το δημοσιονομικό εξορθολογισμό της χώρας. Οι κινήσεις που κάνετε δυστυχώς δείχνουν μια αμυντική, πανικόβλητη λογική.
Αντί να αντισταθείτε στις πιέσεις των κερδοσκόπων (Moody's, J.P. Morgan κλπ), αφήνετε τα επιτόκια δανεισμού της χώρας να ελέγχονται από τους ίδιους. Διακόψτε κάθε σχέση με αυτούς τους οργανισμούς, αδιαφορείστε για τις (αρνητικές) αξιολογήσεις που θα κάνουν και απαγορέψτε την επιρροή τους στην ελληνική οικονομία. Δεν είναι διεθνείς οργανισμοί ή κράτη, που να επιθυμούν την "διάσωση" μας. Είναι κερδοσκοπικές ιδιωτικές εταιρίες που θα επωφεληθούν από την κατάρρευση της Ελλάδας και του Ευρώ - συνεπώς εχθροί της χώρας.
Επιτρέψτε στους εισαγγελείς να εξετάσουν την παρούσα κατάσταση, και να κινήσουν τη διαδικασία για επιβολή ποινών στους υπεύθυνους. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι που θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα για άλλη μια φορά, απαιτούν την τιμωρία των εγκληματιών που τους μείωσαν το εισόδημα και την ποιότητα ζωής. Δεν διαφέρουν οι πολιτικοί εγκληματίες σε τίποτα από τους κλέφτες και τους διαρρήκτες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως καλούμαστε να καλύψουμε με το υστέρημα μας τα λάθη, τις παραλείψεις και τα εγκλήματα αυτών που καλύπτονται με βουλευτική ασυλία ή έχουν εξασφαλισθεί με τη βουλευτική σύνταξη.
Πατάξτε τη διαφθορά με την παραδειγματική τιμωρία των ρουσφετιών και μιζών. Επενδύστε στο μέλλον της χώρας, με ενδυνάμωση της παιδείας, πραγματική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, απομάκρυνση των άεργων και αξιοποίηση των ταλαντούχων υποαπασχολούμενων.
Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα σας ακολουθήσουμε. Κάντε τις αλλαγές που απαιτούνται και θα σας λατρέψουμε. Επαναλάβετε τα λάθη των προηγούμενων και θα σας καταδικάσουμε.

Ένας "απολιτίκ" μεταπτυχιακός φοιτητής των 700 ευρώ.

No comments: