19 January 2009

Ενναλακτικής μορφής SPAM

Μερικοί από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι (ειδικά όταν αυτό πρόκειται για έρευνα μεταπτυχιακού - βολεύει). Εκτός από το κλασσικό spam στα e-mail, έχει εμφανιστεί και το εναλλακτικό. Το τηλεφωνικό. Διακρίνεται στις εξής κατηγορίες:
Α) SMS στο κινητό. Αν έκανες το λάθος και έδωσες το κινητό σου κάπου, σε ακολουθούν για χρόνια. Ναι ΜΥΛΕ για σένα τα λέω. ΔΕΝ με ενδιαφέρει ούτε το πρόγραμμα του Club Hotel, ούτε ποιος παίζει το Σ/Κ στο Μύλο, γιατί ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ...
Β) "Ενημερώσεις" στο σταθερό. Έχουν το όνομα σου από τον τηλεφωνικό κατάλογο και σε ψάχνουν προσωπικά. Έχει καιρό να εμφανιστεί τράπεζα, αλλά οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών δίνουν ρέστα. Ήταν μάλιστα και η αφορμή του post, γιατί με πήραν εντός 10-λέπτου η HOL και η forthnet. Α και το πρωί με ξύπνησε η Tellas, ρωτώντας αν θέλω 2-play υπηρεσίες. Το ωραίο είναι ότι δεν έχουν ανανεώσει τις λίστες με τα τηλέφωνα τους και ΚΑΘΕ φορά ζητάνε μια κυρία Ανδρ____. UPDATE PEOPLE. ΤΩΡΑ!
Γ) "Ενημερώσεις" στο κινητό. Οι χειρότερες. Πάλι ονομαστικά (δυστυχώς υπάρχει υπηρεσία καταλόγου και για κινητά πλέον), που είναι opt-out αν δεν κάνω λάθος. Με βγάλανε από μάθημα, γιατί ήθελαν να με ενημερώσουν για πιστωτική. Τότε δεν ήξερα για την ύπαρξη καταλόγου στα κινητά, οπότε το γκάζωμα ήρθε αυθόρμητα.

Το εναλλακτικό spam είναι χειρότερο λοιπόν, καθώς συνήθως δεν συμβαίνει σε "νεκρό" χρόνο, ούτε υπάρχει κάποιο antispam filter για τέτοιες δουλειές. Και ενοχλεί όσο δεν πάει...

3 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
itsomp said...

Ελα μωρέ... good enough :D