02 November 2008

Υπόγεια Ρεύματα @ Stage Mylos

Κάπου στον απογευματινό καφέ της Παρασκευής...
"Τι θα κάνουμε το βράδυ? Έχει Υπόγεια Ρεύματα στο Μύλο, ψήνεσαι?"
Φυσικά...
Μουσικάρες.
20 Ευρώ Εισιτήριο (Μαζί με το ποτό).

Αυτά ήταν τα ωραία. Πάμε στη γκρίνια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΡΕ ΜΥΛΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΠΟΥΖΟΥΞΙΔΙΚΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ...
Πας σε εμφάνιση Υπόγειων Ρευμάτων. Πράγματα που δεν περιμένεις να δεις αλλά υπήρχαν:
- Ο Σακάκιας πορτιέρης, με το φρεσκοσιδερωμένο παντελόνι-τσάκα και το σκαρπίνι. Δίπλα σε stand με ποτό σε κολωνάτο ποτήρι. Τεντώνει το σακάκι, παίρνει τη θέση σταυρώνω-τα-χέρια και ρωτάει "Έχετε κάνει κράτηση"? Πλάκα με κάνεις? Όταν πήρα τηλέφωνο μόνο για εισιτήριο μου είπαν.
- Μπαίνεις μέσα. Μπουζουκερί. Πάλι καλά βολευτήκαμε στο bar.
- Βλέπω το μπουκάλι της απόλυτης vodka. Belvedere. Ρωτάω την barwoman πόσο την έχουν (γιατί συνηθίζεται να είναι φωτιά...). Απάντηση: "Η φιάλη?" Ναι ξέχασα. Εδώ που ήρθαμε αυτή είναι η standard μονάδα.
- Αρχίζει έρχεται ο κόσμος σιγά σιγά. Το 50% είναι Σακάκιες, με φρεσκοσιδερωμένο παντελόνι-τσάκα και σκαρπίνι. Τα μπροστά τραπέζια άδεια.
- Λίγο μετά το διάλλειμα στη μέση του προγράμματος (συναυλία δεν μπορώ να το πω) εμφανίζεται η μαφία. Χαιρετισμοί a'la Sopranos:

και διαταγή στον "μικρό" να κουνήσει το stand από την ακρή στη μέση, για να βλέπουν καλύτερα.
- 12:30 γεμίζουν 2 από τα μπροστινά τραπέζια. Από τα εν λόγω τραπέζια φεύγει σερβιτόρος με χαρτάκι για το συγκρότημα. (Παραγγελιά...). Το βλέπει ο κιθαρίστας - "Α.. αυτό δεν το ξέρουμε :D".
Στο μικρόφωνο "και τώρα μια παραγγελιά..." και ξεκινάει το Μ'αρέσει να μην λέω πολλά. Μετά από το τραγούδι φεύγουν γυρω στα 20-30 άτομα από το κοινό.... Μάλλον για να πάνε στα "καλά" μπουζούκια.
- Η μαφία υπερβολικά ηχηρή. Να παίζουν το σαν φως και να παιδεύμαι να ακούσω το τραγούδι. Αρνητικό και για το μαγαζί. Περίμενα την ένταση λίγο πιο ψηλά.

Από τότε που ο μύλος άλλαξε διεύθυνση, έχω πάει 3 φορές (2 στην αποθήκη και 1 στο Stage). Πρωτοψάλτη, Bregovic και Υπόγεια Ρεύματα. Το ίδιο πράγμα παντού. Μπουζουκερί. Ντροπή.