23 September 2008

ΣΥΝεργαστήτε γιατί χανόμαστε......και δεν πάμε για ψάρεμα καλύτερα;

Αναδημοσίευση από Άει Σιχτιρ. Τα παιδιά δίνουν ρέστα λέμε...

Αμαν πια!

Μετά τις δημοσκοπήσεις, την περί αυτών χαζομαρολογία, την εξαγωγή συμπερασμάτων της πλάκας έναντι ισχών στατιστικών δεδομένων έχουμε και την συνεργασιολογία! Την αρχίσαμε στο προηγούμενο ποστ, αλλά νομίζω πως χρειάζεται μια ακόμα κατάθεση πνεύματος υπό της ημετέρας μετριότητος (για να είμαι και στο εκκλησιαστικό πνεύμα!)


Ενδιάμεσα, από εθνικό χρέος σκίζουμε (προς το τέλος κοιτάμε!), από δανεισμό (γενικώς) επίσης, η κυβέρνηση κυβερνά δεν κυβερνά έναν χρόνο από τις τελευταίες εκλογές και έχει φαγωθεί το σύμπαν!

Μετά την πρεμούρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων να μας δείξουν πως ντε και καλά το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει (επαναλαμβάνομαι το ξέρω, αλλά η ΝΔ πεφτει. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάνω κάτω στα ίδια. Από την άλλη αν δεν ανέβαινε και τώρα η αντιπολίτευση τί έπρεπε να γίνει, να καεί η Ακρόπολη;), σκάει και η συνεργασιολογία.

Ο γραφων είναι σαφέστατα υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, θεωρώντας πως το δικομματικό εναλασσόμενο μοντέλο που επικράτησε μεταδικτατορικα τα έχει φάει τα ψωμιά του. Ας μην ξεχνάμε όμως πως οι συνεργασίες αυτές δεν προαναγγέλλονται 15 χρόνια πριν διότι τότε η ενδιαμεση πολιτική μπλαμπλαλογία πάει στράφι.

Άσε που για να συνεργαστούν κάποιοι πρέπει να συμφωνούν σε μερικά πράγματα κιόλας, αλλέως δεν είναι συνεργασία, είναι κάτσε να τα φάμε παρεάκι.
Αφήνοντας τα γνωστά και τετριμμένα περί τιμιότητας, ηθικής, κλεφταράδων κτλ ποια κόμματα έχουν παρόμοιες πολιτικές θέσεις;

Κατ' εμέ πιο κοντινές πολιτικές (...τέλος πάντων) έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ γι αυτο και φωνάζουν τόσο ο ένας στον άλλο. Για να μην δουν τα προβ....εεε οι ψοφοφόροι τους πως κατά βάθος είναι ίδιοι.

Από δεξιά μπορεί επίσης να κολλήσει στην ΝΔ και το ΛΑΟΣ, "για να κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα". Έτσι και αλλιώς ο μ.ο. IQ της ελληνοχριστιανικής πατριωτικής δεξιάς δεν πάει και πολύ ψηλά :)
Από την άλλη το ΛΑΟΣ θεωρώ πως θα μπορούσε να συνεργαστεί και με το ΠΑΣΟΚ αν τα έβρισκαν σε μερικές "βασικές" συμφωνίες, κυρίως λαϊκίστικου ("πατριωτικού") περιεχομένου, κάτι στο οποίο έχουν παράδοση και οι δύο αυτοί χώροι, ενώ τα ακροατήριά τους δεν εφάπτονται παρά μόνο στο ελάχιστο.
Για το ΚΚΕ και συνεργασίες δεν μιλάμε. Ευτυχώς που διασπάστηκε η ΕΣΣΔ, γιατί με κάθε αλλαγή στην εκεί εξουσία το εδώ ΚΚΕ έσπαγε στην μέση! Ρεφορμιστές, ρεβιζιονιστές και το λουρί της μάνας!

Και φτάνουμε στα φρούτα της υπόθεσης. Εδώ η συνεργασιολογία δίνει ρέστα! ΣΥΡΙΖΑ! Σύριζα και το λουρί της μάνας. Λες και κυβερνά ο Αλαβάνος και δεν το ξέρει. Συριζομανία και ξερό ψωμί. Συνεργαστείτε έτσι , θα συνεργαστείτε(;) αλλιώς κτλ κτλ... Λες και δεν έχουμε υπαρκτά προβλήματα με τούτη την κυβέρνηση αποκτήσαμε για την επόμενη!

Λοιπόν για να τελειώνουμε. Ο στόχος (ανομολογητος αλλά υπαρκτός) που έχουν από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ (κυρίως αυτοί οι δυο) αλλά και οι υπόλοιποι είναι να φάνε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό τώρα που μπορούνε. Το είχα γράψει και παλαιότερα, ανάμεσα σε άλλα -πολλά!- χαριτωμένα, και μπράβο μου. Σε όλους είχε φάει την Παναγία στα μακρινα 80's ο Αντρέας και το φυλάνε μανιάτικο.

Από την ΝΔ πήρε την κουτάλα από τα χέρια. Τα παιδιά κόντεψαν να πάθουν αβιταμίνωση τόσα χρόνια μακρυά από την εξουσία!
Στους εθνοσωτήρες έκανε χειρότερα μιας και επέτρεψε στους μέχρι τότε παρακατιανούς να τους κάτσουν στο σβερκο. Αν είχε λίγα cojones ακόμα ο Αντρέας μπορεί να έκανε και τον πολυπόθητο χωρισμό κράτους-εκκλησίας.
Στους αριστερούς έκανε ακόμα χειρότερα μιας και καταλήστεψε απωθημένα, φρασεολογία, στελέχη, κοινό και συνθήματα ενώ στο τέλος εφάρμοσε μια χαρά δεξιόστροφη πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ απ΄το 1985 (πάνω κάτω) και πέρα δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο. Το ΠΑΣΟΚ Σημίτη ήταν πιο φιλελεύθερο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ......;;;;

Απ' ότι φαίνεται απλά δεν υπάρχει, γι αυτό και όλοι θέλουν να το φάνε. Παραμένει όμως μεγάλο μόρφωμα και ξέρει πως μακροπρόθεσμα όποιος συγκυβερνήσει μαζί του απλούστατα θα είναι ο χαμένος της υπόθεσης. Στην ουσία οι ΠΑΣΟΚοι επιδιώκουν την συνεργασία με οποιονδήποτε μπορεί να τους δώσει πολιτικό οξυγόνο, δηλαδή νέα στελέχη, που τα ψιλόξέρει ο κόσμος, δεν έχουν φάει φράγκα, έχουν σταμπαριστεί ως "αριστεροί" και.....τους αρέσει η μάσα :).
Τα παιδιά είναι τόσα χρόνια στο κουρμπέτι που ξέρουν να το χειρίζονται. Η διαφορά τους με την ΝΔ δεν είναι τόσο στο θέμα πολιτικής ικανότητας όσο στο θέμα ικανότητας απόκρυψης της ρεμούλας. Ή όπως μου αρέσει να λέω έχουμε από εδώ τα λαμόγια και από εκεί τους ανίκανους!

Για να το κόψουμε λοιπόν. Κανένα μικρό κόμμα με τα σωστά του δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι συνεργασίας με τους δυο μεγάλους προεκλογικά. Για να μην το παίζει όμως και δύσκολη χαζογκόμενα το πιο πιθανό είναι να μην λέει όχι αλλά να βάζει όρους (αυτό είναι η ουσία της δημοκρατίας, κουβέντα να γίνεται) οι οποίοι όμως θα είναι τόσο καλά μελετημένοι έτσι ώστε να αποκλείουν την συνεργασία διότι τότε το έτερον σκέλος θα έπρεπε να ακυρώσει την μισή πολιτική του, οπότε θα είναι και ο χαμένος της υπόθεσης. Όλα τα μικρά κόμματα (πλην ΚΚΕ που έχει ακροατήριο μπετόν-αρμέ) ξέρουν πως αν επικρατήσει δικομματική πόλωση θα πάνε άπατα, μιας και το σύστημα είναι λίγο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην ΕΛληνική πολιτική σκηνή, με το ΚΚΕ λογικά να κάνει τον ΠΑΟΚ που διαμαρτύρεται για το κατεστημένο της Αθήνας. Αυτό τους έλειπε λοιπόν να δώσουν τροφή στο θηρίο!

Από την άλλη και η επίθεση αγάπης του ΠΑΣΟΚ προκύπτει όντως από την αγάπη της καρέκλας και όχι από κάποια πολιτική σύγκλιση. Γιατί δεν έκαναν τέτοια επίθεση στους Οικολόγους ή στους Φιλελεύθερους; Απλούστατα διότι αυτοί ακόμα δεν έχουν έδρες στην βουλή για να συμψηφιστούν με τις Πασοκικες.

Αν υπάρξει οιαδήποτε μορφή κομματικής συνεργασίας, αυτό θα γίνει μετεκλογικά και υπό την ηχηρή "λαϊκή ετυμηγορία", ή αλλιώς αν ο δικομματισμός πέσει στο 70% (πιθανόν και βγάλε) , και όλοι δούνε πως θα χρειαστούν 15 συνεχόμενες εκλογές για να κάνουμε χαϊρι. Αν γίνει αυτό,και ειδικά αν εχουμε και 6κομματική (Οικολόγοι) ή 7κομματική (Φιλελεύθεροι) βουλή, τότε μην εκπλαγείτε με τίποτε, ακόμα και με την συμμετοχή του ΚΚΕ σε κάποια κυβέρνηση!


love&kisses
zaphod

Υ.Γ. 1. Περί Σύριζα και ποσοστών. Η αριστερά στην Ελλάδα έχει να πάρει συνολικό ποσοστό πάνω από 15%-17% εδώ και κάτι αιώνες. Όπως φουσκωσε ο Σύριζας στα γκάλοπ όταν βγήκε ο Τσίπρας, έτσι είχε φουσκωσει το ΠΑΣΟΚ και όταν πρωτο-(και δευτερο-)βγήκε ο ΓΑΠ. Σε κάθε ομάδα ένας νέος προπονητής μπορεί αρχικά να κάνει νίκες και να φτιάξει ψυχολογία. Δεν μπορεί όμως να κάνει την Ατλέτικο Τανάγρας ίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης γι αυτό και μετά από λίγο κάνει κοιλιά. Ειδικά εμείς οι βάζελοι κάτι παραπάνω ξέρουμε από προπονητές και παραμύθι.... Ακόμα και έτσι τα αθροιστικά ποσοστά της αριστεράς είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα, και ασυνήθιστα υψηλά. Θεωρώ πως αν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, τα δυο αριστερά κόμματα μπορεί να χτύπαγαν κανένα συνολικό 25%. Τώρα όμως, αφού έχει ξενερώσει πολύς κόσμος με την ΝΔ στρέφεται αυτόματα στο ΠΑΣΟΚ ως εναλλακτική λύση άσκησης εξουσίας και όχι στις εναλλακτικές πολιτικές.

Υ.Γ. 2 Μην ξανακούσω περί έλλειψης πολιτικής πρότασης από τους μικρούς. Αν δείτε διαδοχικά τα προγράμματα των μεγάλων (που κυβέρνησαν κιολας!) και τις υλοποιήσεις τους στην συνέχεια, θα σας πιάσουν τα γέλια - η τα κλάμματα

Υ.Γ. 3 Θα πω καλη κουβέντα για τον ΓΑΠ κρατηθείτε! Είπε λοιπόν, και πολύ σωστά, πως "Θέλουμε εκλογές, αλλά πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση" (με τα σκάνδαλα κτλ). Πολύ καλά τα είπε, διότι αλλιώς θα γίνει της παραγραφής το κάγκελο!

Υ.Γ. 4. Ρε σεις δεν αναφέρθηκα καθόλου στο πως-το-λένε κόμμα Παπαθεμελή! Γιατί άραγε;;;

04 September 2008

Series της εβδομάδας

Μμμμμ.
Ξεκινάμε την περιπλάνηση μας με δύο αγγλικές σειρές.
Green Wing και The Worst week of my life.

Ο πρώτος λόγος για να τις δείτε η Sarah Alexander.

Ωραία. Αφού το ξεκαθαρίσαμε, πάμε στο ψητό.
Green Wing: Είναι μια σειρά - παρωδία νοσοκομειακών σειρών. Μίξη Scrubs και Monty Python's Flying circus. Με μπόλικο αγγλικό humor. Need I say more?
The worst week of my life: Προφανώς και τα γεγονότα καλύπτουν μια εβδομάδα. Αλλά όχι οποιαδήποτε εβδομάδα. Την τελευταία εβδομάδα προετοιμασίας για το γάμο του ήρωα μας. Παρανοϊκή ex-girlfriend να τον κυνηγάει, ο σκύλος των πεθερικών τον μισεί, η νέα ερωμένη του πατέρα είναι lap-dancer, και όλα πάνε στραβά. Abso-lu-tely hilarious.

Ο τρίτος λόγος για να τις δείτε είναι η Sarah Alexander (μην ξεχνιόμαστε :p)

02 September 2008

Άχρηστοι...

http://www.patris.gr/articles/140164/79402
http://www.patris.gr/articles/140164/79401
Ζώα.
Μοσχάρια.
Γίδια.
Χαραμοφάηδες.
Βλήτα.
Στουρνάρια.
Άχρηστοι.
Λοβοτομημένοι.
Ντουγάνια.

Δυστυχώς όχι μόνο οι συγκεκριμένοι...
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!!! Αφήστε τους 5 χρόνια χωρίς "μπάλα" να γίνουν άνθρωποι! (γιατί αλλιώς δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν)